• Actueel Nieuws afdeling Wedstrijdzwemmen

 • Afscheid van trainers, uitreiking prijzen en zwemofficials onderscheiden.

  Doetinchem - 27 juni 2022 --

  Aansluitend aan de zwemtraining op maandag 27 juni werd de entree hal van zwembad Rozengaarde gevuld met leden van de afdeling wedstrijdzwemmen en hun trainers en ouders.
  Tijdens deze seizoensafsluiting gaf Wilma Hassing informatie over het nieuwe seizoen 2022-2023 en kregen enkele zwemmers een KNZB onderscheiding voor behaalde resultaten.
  Vervolgens was het woord aan hoofdtrainster Helen Siers die tevreden terug keek op het afgelopen seizoen en de behaalde resultaten bij de diverse kampioenschappen.


  Hierna werden Ingrid Arendsen en haar dochter Sanne naar voren geroepen, want na dit seizoen nemen zij afscheid als zwemtrainer bij NDD. Een groot gemis voor de afdeling Wedstrijdzwemmen en dit bleek eens te meer met anekdotes uit het verleden.

  De KNZB had nog een verrassing in petto voor enkele zwemofficials van NDD en de aanwezige Harry Kuipers en Sjaak Derksen kregen de oorkonde met bijbehorende speld van "Official van Verdienste" voor veel "zwemofficial jaren" in de diverse zwembaden in Nederland. Ook voor Jan Jacobs, Willeke Luimes en Ed Laar ligt de oorkonde klaar en zij ontvangen deze op een later tijdstip.

 • Seizoen afsluiting Wedstrijdzwemmen op 27 juni 2022.

  Beste NDD-ers,

  De vakanties naderen al weer rap, de examenkoorts is bijna voor iedereen voorbij en met een diepe zucht zijn we weer geland in normaal. Voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang maar afsluiten van dit toch "anders dan andere" seizoen hoort er natuurlijk ook bij. Daarom hebben we een seizoen afsluiting gepland en wel op maandag 27 juni as. na de training.
  We gaan jullie onze plannen voor het komend seizoen vertellen en we nemen afscheid van Ingrid en Sanne (snik).
  Vooruitlopend op het nieuwe seizoen:
  Planning is dat op 22 augustus de normale trainingen weer beginnen.
  We gaan het seizoen openen met een bijeenkomst op maandag 29 augustus na de training, dan wordt ook de Zwemmer van het Jaar bekend gemaakt.
  Voor de zomer training, ja we gaan gewoon door, zie de website van NDD.
  Zwemkalender zal binnenkort ook op de website van NDD verschijnen.

  Het doorgaan van deelnemen aan wedstrijden zal afhangen van het aantal personen dat zich opgeeft voor de official cursus.

  Met vriendelijke groet,
  Wedstrijdcommissie NDD

 • Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 10, 11 en 12 december

  Na 2 jaar afwezigheid stonden de Nationale Junioren Kampioenschappen weer op de rol in het Pieter van den Hoogenband Stadion in Eindhoven op 10, 11 en 12 december j.l.
   
  Trots zijn we dat, ondanks een lange periode van niet kunnen trainen in Rozengaarde, buitentrainingen met af en toe heftige temperaturen, goed bezochte zomertrainingen, bijna geen wedstrijden en een korte voorbereidingsperiode er toch een aantal NDD-zwemmers zich voor dit kampioenschap had weten te plaatsen.

  Individueel mochten Jente Koren, Imke Riefel en Felice Baris aan de start komen en onze estafetteteams bestaande uit deze zwemmers aangevuld met Lotte Buiting en Lynn Rozendal hadden zich geplaatst voor de 4x100m wisselslag en de 4x100m vrije slag.

  Trots ook op onze trainers die ondanks alles steeds weer samen de door het bestuur geregelde trainingen op steeds wisselende locaties hebben weten in te vullen en onze zwemmers begeleid hebben om door te zetten.

  Trots ook op onze ouders die steeds maar weer bereid zijn om hun kinderen naar allerlei verschillende zwembaden te brengen om te trainen en vervolgens niet mogen blijven kijken en maar moeten zien wat ze in die tijd uitvoeren. Met als klap op de vuurpijl voor een aantal ouders 's ochtends vroeg om 6.45 uur aantreden in Eindhoven voor een NJK.
   
  De oogst van de dames in Eindhoven: 6 PR,s, twee persoonlijke clubrecords voor Jente op de 400 en 200m wissel en een estafette clubrecord op de 4x100m wisselslag!