• Informatie afdeling Waterpolo

  Waterpolo bij NDD in Doetinchem
  Waterpolo staat bekend als een keiharde sport, maar dat valt reuze mee. Je moet natuurlijk wel tegen een stootje kunnen maar je wordt er beresterk van. Blessures komen dan ook nauwelijks voor. Waterpolo is een snelle sport, waarbij techniek en tactiek erg belangrijk zijn. Bovendien wordt er met waterpolo een enorme conditie opgebouwd. Zowel jong als oud kunnen terecht bij de waterpolo afdeling van NDD.

  Waterpolo voor alle leeftijden
  De afdeling Waterpolo heeft Herenteams, Damesteams, Jeugdteams en Minipoloteams en de Commissie Waterpolo stuurt deze NDD-leden aan en trainingen en wedstrijden worden verzorgt en begeleid door een uitgebreide groep van trainers en coaches.


  Vanaf 6 jaar bij de groep minipolo van NDD worden de kinderen de eerste principes van het waterpolo bijgebracht.
  Op een heel speelse wijze leren zij met een bal te gooien. Bovendien leren ze in teamverband functioneren en krijgen ze spelinzicht. Er wordt regelmatig deel genomen aan minipolo toernooien. Hierbij staat het plezier voorop.
  Vanuit het minipolo kun je dan doorstromen naar de E-jeugd onder 11 jaar of D-jeugd onder 13 jaar en vervolgens naar de C- onder 15 jaar en B-jeugd onder de 17 jaar. Tot hier toe spelen de jongens en meisjes nog gemengd.
  Vanuit deze leeftijdscategorie kun je doorstromen in de heren en dames seniorenteams.

  Trainingslocaties
  Er wordt getraind en competitie gespeeld in zwembad Rozengaarde in Doetinchem en de E-, F jeugd en minipolo traint in zwembad de Brink in Zelhem.
  In de zomer wordt er getraind in zwembad ’t Elderink in Hengelo.

  Juryschema
  De waterpolowedstrijden staan onder begeleiding van enthousiaste scheidsrechters. Bij alle thuiswedstrijden is er ook een jury nodig. Deze jury wordt ingedeeld door de waterpolosecretaris of commissielid W-officialzaken. Het roosters wordt jaarlijks per mail verstuurd. 

  Gratis proeftrainingen
  Durf je deze uitdaging aan, kom dan waterpolo spelen bij NDD. Waag de sprong in het diepe en kom eens een kijkje nemen bij de trainingen. 

  Meer informatie is te verkrijgen bij een van de polocommissie leden.
  Adressen en telefoonnummers staan hier