• Eindoven - 8 december 2019 -

  Van donderdagmiddag 5 december tot zondagavond 8 december waren de Nederlandse kampioenschappen voor de junioren en jeugd, afgekort de NJJK. Vier van onze zwemmers mochten meedoen aan deze kampioenschappen in hét zwembad van Nederland: het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Na een geweldig GK was ik heel benieuwd of de zwemmers zichzelf nog weer zouden kunnen verbeteren.
  Rens trapte op donderdagmiddag af met de 400 m vrije slag. Hierop lukte het hem niet zichzelf te verbeteren. Maar de volgende ochtend op de 200 vrij herpakte Rens zichzelf en zwom een mooi pr.
  Toen Rens klaar was, begon Toms NJJK.
  Op vrijdag mocht Tom de 200 m wisselslag zwemmen. Ook Tom begon niet met een pr, al kwam hij er wel dicht in de buurt.

  Op zaterdag kreeg Tom gezelschap van David en Jente. Zij hadden zich allebei geplaatst voor het kleine circuit in de leeftijdscategorie junioren 1-2. Dit is nieuw dit jaar. In het kleine circuit zwemmen de zwemmers 6 afstanden in 4 sessies over 2 dagen verdeeld.
  David begon zijn circuit met een pr van 2 sec op de 100 m vrij. Jente begon ook met een pr, haar eerste afstand was de 100 m rug. Ook zij haalde 2 sec van haar beste tijd af.
  Tom verbeterde vervolgens ook zijn tijd op de 200 m schoolslag.
  David kreeg het niet voor elkaar zijn mooie race op de 100 m school van de Gelderse te verbeteren, maar zat er niet heel ver naast. Jente verbeterde wel nog haar tijd op de 100 m vlinder.
  In de middagsessie kon David juist wel weer zijn tijd verbeteren, dit keer op de 100 m wissel. Bij Jente was de energie voor die dag een beetje op. Haar beste tijd op de 200 m vrij die ze zwom bij de Gelderse was nu te snel voor haar.

  Zondag waren we alweer vroeg in het zwembad voor Tom zijn 400 m wisselslag. Hierop had hij bij de Gelderse kampioenschappen een pr van 10 sec gezwommen, dus was ik heel benieuwd hoe het deze keer zou gaan. Nou, hij zwom er gewoon weer 4 sec vanaf! Halverwege de ochtendsessie mocht Tom ook nog de 100 m school zwemmen. Ook dit pr gezwommen tijdens de GK ging er nog weer aan.

  Jente en David zwommen deze zondag het gespiegelde programma van de dag ervoor. In de ochtend mocht Jente dus de 100 m vrij en 100 m school zwemmen. Zij verbeterde weer op beide afstanden haar beste tijd.
  David mocht nu zijn favoriete afstand, de 100 m rug, zwemmen. En op het eind van de sessie de 100 vlinder. Op de 100 rug zwom hij naar de 3e tijd én naar een nieuw clubrecord in 1.09.82! Op de 100 vl verbeterde hij op het eind van de sessie nog een persoonlijk record.
  In de laatste sessie zwommen Jente en David aan het begin van de sessie hun laatste afstand van het circuit. Voor Jente blijkt zo’n lange pauze tussen de sessies niet fijn: ook deze middag kon ze haar tijd, deze keer op de 100 m wissel, net niet verbeteren.
  Voor David werkt het echter wel: met nog eens een pr van 3 sec, nu op de 200 m vrij, sloot hij voor NDD dit NJJK af.

  Ik wil ook Aniek Heinen nog even noemen. Aniek traint sinds een paar weken bij NDD. Zij komt nu nog uit voor de IJsselmeeuwen, maar sloot zich tijdens het NJJK al wel bij ons aan. Aniek mocht de 50 en 100 m schoolslag zwemmen. Op de 100 m zwom ze een pr, op de 50 m net niet.

  Na 4 dagen in een kampioenschapsbubbel te hebben geleefd mochten we naar huis. Wat kijk ik terug op mooie, maar wel hele vermoeiende dagen! Ik ben trots op onze zwemmers, en dat mogen zij ook zijn op zichzelf!
  Dit geldt trouwens ook voor de zwemmers van NDD die tijdens ditzelfde weekend in Vaassen de Gelderse B kampioenschappen zwommen: ook daar is super gezwommen! Veel pr’s en medailles. Super!

  Een trotse koatsj!