• Doetinchem - 22 januari 2020 -


  Grote winnaar van het School Waterpolokampioenschap 2020 is OBS Plattenburg geworden door de eerste plaats te veroveren bij de groep 7 en 8 en bij groep 5 en 6 te eindigen op de derde plaats.


  Woensdagmiddag 22 januari waren het wedstrijdbad en het zorgbad van Sportcentrum Rozengaarde omgetoverd tot een echte waterpoloarena, want die middag werd er door vier basisscholen gestreden om de titel van School Waterpolokampioen 2020.

  Het toernooi was georganiseerd door een groep van 16 vrijwilligers van de afdeling Waterpolo van Omnizwemver. NDD in samenwerking met Sportservice Doetinchem.

  In het zorgbad streden de leerlingen van groep 5 en 6 in twee poules voor de ereplaatsen en de verstelbare bodem stond op een dusdanige hoogte dat de voetjes nog op de vloer konden staan, want de bal vangen, plaatsen en doelpunten scoren is al moeilijk genoeg.
  Hier was de eerste plaats voor school Zonneboom gevolgd door Dichterbij op plaats twee, Plattenburg op de derde plaats en Wilhelminaschool stond net naast het podium op plaats vier.

   

  De jongelui uit groep 7 en 8 moesten aan de bak in het wedstrijdbad in twee poules en de nummers twee speelden uiteindelijk tegen elkaar om plaats drie en vier en de poulewinnaars streden tegen elkaar om plaats één en twee.

  OBS Plattenburg versloeg de Wilhelminaschool in de finale en werd hier winnaar en Zonneboom wist te winnen van Dichterbij in de strijd om de derde plaats.

  Bij de prijsuitreiking was er nog een verrassing voor school Dichterbij, want zij mochten de Fairplay prijs in ontvangst nemen uit handen van voorzitter NDD René Bakker.

   

 • Voor uitslagen klik hier -->>