• Ons Clubgevoel ! Samen genieten van en door sporten met elkaar!!!


 • Afgelopen zaterdagochtend 5 november mocht ik helpen bij afdeling Waterpolo met het “beoordelen” van aspirant basisscheidsrechters.
  Onder zeer enthousiaste leiding van Herben Dimmendaal hadden een negental, veelal jonge leden van onze club, zich voorbereid op deze dag.
  Samen met een groot aantal andere leden die de teams vertegenwoordigden gingen we aan de slag. Eindresultaat: 9 nieuwe enthousiaste basisscheidsrechters.

  Ook bij afdeling Wedstrijdzwemmen was er prachtig nieuws: twee nieuwe tijdwaarnemers namelijk Peter Berghuis (kwam over van de Gendten) en voor examen tijdwaarnemer 4 is Juliëtte de Hart geslaagd en Ivanka Nas voor examen Starter.
  Allemaal proficiat en veel succes bij alle wedstrijden !

  De reden dat ik dit stukje schrijf, is de vrolijkheid die ik voelde opborrelen bij het enthousiasme en plezier van deze leden, die door dit samen te doen onze club weer een stukje verder helpen. Ik realiseerde mij dat dit nu juist (mede) de “functie” is van onze club.
  Juist in deze tijd waarin onze cultuur vooral gericht lijkt te zijn  op “ik”, consumptie en “halen”, vond ik het prachtig om te zien hoe verbindend het is om lid te zijn van een vereniging. Om samen te werken aan een doel.
  In dit geval om ervoor te zorgen dat er voldoende officials zijn en blijven om anderen hun sport te kunnen laten beleven.

  Ja inderdaad, het kost wat tijd en het kost wat inspanning, maar afgelopen zaterdag zag ik nog maar weer eens wat het kan opleveren, ook aan enthousiasme en plezier!!!!!!!!!
  Gelukkig zie ik bij onze vereniging nog veel meer enthousiasme. Vrijwilligers die zich inzetten om anderen in de gelegenheid te stellen hun sport te beoefenen.
  Ons bestuurslid Technische zaken noemde het ook al in de nieuwsbrief. “Jouw bijdrage aan de club” in welke vorm dan ook, is altijd waardevol. Laat van je horen als je zin en tijd wil vrijmaken.

  Misschien ken je ook mensen in je eigen omgeving die het ook wat lijkt om iets in verenigingsverband te doen.
  Neem ze mee en laat ze kennismaken.
  Bij NDD mag je vier weken gratis uitproberen of de zwemsport iets voor jou is.
  Sporten bij NDD is meer dan alleen met jezelf bezig zijn. Sporten bij NDD is naast sportief ook sociaal bezig zijn.
  Iets wat we in deze tijden van individualisering juist zo goed kunnen gebruiken.

  René Bakker, blij lid van NDD