• Doetinchem - 28 januari 2020 -

  Woensdagavond 27 januari waren ruim 600 toeschouwers aanwezig in Schouwburg Amphion in Doetinchem om getuige te zijn van de uitreiking van de Doetinchemse Sportprijzen 2019 en tussendoor werd er genoten van prachtige sportuitvoeringen.
  Alle genomineerden werden per categorie uitgenodigd op het podium en werd de definitieve uitslag bekend gemaakt en kregen de winnaars de bijbehorende trofee, bloemen en waardecheques uitgereikt.

  Sportman van het jaar werd Kevin Elbers, lid van BMX de IJsselcrossers en als Sportvrouw van het jaar werd uitgeroepen Anouk Echteld, die al drie jaar achtereenvolgend Nederlands kampioen boksen is in de A-klasse.

  De prijs voor het Sportstimuleringsinitiatief ging naar naar de hockeyvereniging DHC voor het aanbieden van special hockey voor sporters met een beperking en SO Isselborgh-Naschools sporten ontving de prijs van Beste schoolinitiatief.

  Als Sporttalent van het jaar 2019 werd Tijmen Wisselink gekozen en hij is lid van atletiekvereniging ARGO met een tweede plaats op de 800 meter tijdens de Nationale C-spelen.
  Momenteel staat hij op de derde plaats op de Nationale ranglijst 2019 op de 400, 800 en 1500 meter.


  Sportvrijwilliger van het jaar werd Arie Reugebrink van ARGO atletiek en de titel van Aangepast sporter ging naar het G-voetbalteam van voetbalvereniging de Graafschap.

  Sportploeg van het jaar werd Active living Orion heren 1 volleybal dat in 2019 voor de tweede keer landskampioen van Nederland werd en inmiddels ook de Supercup heeft gewonnen.

  Dit jaar werd op deze avond de Doetinchem Doet Mee-award ook uitgereikt, omdat de winnaar in de sportcategorie viel en mocht DHC-Special Hockey deze prijs in ontvangst nemen.
  Dit initiatief is gekomen vanuit een groep enthousiaste vrijwilligers van de hockeyvereniging om mensen met een beperking in beweging te brengen. Naast presteren is vooral het sportplezier van deze groep het belangrijkst.