• Didam -  juni -

  In het weekend van 7, 8 en 9 juni zijn 28 enthousiaste leden van de zwemafdeling op kamp geweest.
  De groep is om 17.00 uur met de fiets naar de kamplocatie vertrokken.
  Waar we naar toe gingen bleef nog even spannend, maar een uur later kwam iedereen veilig en droog aan op de locatie in Didam.

  Meteen kon er aangeschoven worden voor het avondeten. Nasi van Wilma Hassing, met heerlijke kippenpoten.
  Toen de magen weer gevuld waren was het tijd om de tenten op te zetten. Iedereen begon aan het opzetten van hun eigen tent, maar de ervaren kampeerders schoten al snel te hulp bij het opzetten van de overige tenten. Binnen een uur stonden alle tenten op het veld en had iedereen een eigen plek ingericht om te ‘slapen’ 😉.

  Gelukkig trok de regen langs ons heen en konden we rond 21.00 uur beginnen met de avondactiviteit, een smokkeltocht. De groep werd onderverdeeld in zes groepjes. Ieder groepje kreeg de opdracht om vijf smokkelobjecten te verzamelen, die zij konden bemachtigen bij een van de jeugdraadleden. Echter konden zij onderweg worden betrapt door de politie (Ingrid, Bianca, Berry, Marian, Patrick en Marieke). Wanneer de politie ontdekt had dat er wat gesmokkeld werd, moesten de groepjes dit inleveren en opnieuw opzoek. Toch waren er een aantal groepjes met gladde praatjes en mooie smoesjes, waardoor de politie het door de vingers zag. Toen de activiteit was afgelopen, liepen we met zijn allen terug en hebben we nog even gezellig nagepraat bij het kampvuur onder het genot van een hapje en een drankje.

  De volgende ochtend werden de zwemmers alweer om 8 uur gewekt om te beginnen aan de ochtendgymnastiek. Niet iedereen was even enthousiast, maar na een half uurtje gymnastiek zat iedereen fris en fruitig aan het ontbijt.
  Vervolgens kreeg iedereen tot kwart voor tien vrije tijd om even iets voor zichzelf te doen en zich klaar te maken voor de ochtendactiviteit. Iets na 10.00 uur zijn we op de fiets vertrokken richting Zevenaar. In Zevenaar stond een fotopuzzeltocht op het programma. Ilse en Ingrid hadden 30 foto’s gemaakt die de zwemmers in groepjes moesten opsporen. Ieder groepje kreeg een routebeschrijving mee en tijdens de wandeling moesten de foto’s op volgorde gelegd worden. Dit was nog een hele klus. De foto’s konden boven je hoofd te vinden zijn, onder je voeten, op ooghoogte of juist een heel gedetailleerde foto van een object. Toch hebben de groepjes het zeker niet slecht gedaan. Het groepje dat gewonnen had, had maar 4 foto’s niet op de juiste plek. Een behoorlijke prestatie. Dit was nog niet alles. Tijdens de wandeling kregen de zwemmers nog een opdracht mee. Ze moesten een paperclip ruilen voor een zo groot en origineel mogelijk gebruiksvoorwerp. Er werden grote dozen, mooie bloemen, een bakje döner en brillendoekjes ingeleverd. Maar de hoofdprijs was uiteindelijk weggelegd voor het groepje met het een groot bot, met daaraan nog een beetje vlees, van de slager.
  Na deze leuke activiteit, waarbij velen zich weer fanatiek hadden ingezet, moest de groep weer terug fietsen naar Zevenaar. Een aantal konden de bult bijna niet op komen, maar het doet ons goed om te zien dat iedereen elkaar helpt en met een klein duwtje weer terugkomt op locatie. Daar stond dan alweer een heerlijke lunch op ons te wachten. Dit keer met een lekker kopje soep erbij.

  De zaterdagmiddag hadden we helaas te maken met wat slechter weer. Na enig overleg had de organisatie besloten om het programma om te gooien en een aantal activiteiten om te wisselen. Ook moest het programma soms stilgelegd worden om even te schuilen voor de regen. Maar het deed ons goed om te zien dat het plezier er niet minder om was. We hebben oud Hollandse spelletjes gespeeld, van zaklopen en stoelendans tot spijkerbroekhangen. Het was een leuke middag, waarin vooral veel gelachen werd! Het klaarde weer wat op, wat erg fijn was, want de barbecue werd gebracht. Onze chef Wilco maakte het vlees klaar en iedereen kon een hamburger, worstje, spiesje en speklap ophalen. Er werd heerlijk gesmikkeld. Na de barbecue was er even ruimte voor vrije tijd, wat ook wel eens lekker is. Enkele zwemmers trokken zich even terug in de tent voor een dutje, anderen gingen samen volleyballen of speelden een potje tafeltennis.
  Ondertussen waren de voorbereidingen voor het avondprogramma in volle gang. Om de beurt werd er een groepje meegenomen en gedropt op een geheime locatie.
  Ze moesten de weg terugvinden door vragen en raadsels op te lossen bij ieder kruispunt. Dit ging helaas bij veel groepjes mis, waardoor er een flink stuk om werd gelopen. Uiteindelijk werden een aantal groepjes opgehaald en een aantal hebben de tocht wel uitgelopen. Onderweg is er gezellig gekletst, waarbij de zwemmers elkaar ook weer wat beter hebben leren kennen. Want het is toch ook wel een beetje spannend om in het donker buiten te lopen 😉.
  Eenmaal terug op locatie werd er nog wat gedronken en zocht langzaam iedereen zijn bedje op in de tent. De tweede nacht hoorden we al wat minder stemmetjes en vielen de meesten al wat sneller in slaap, wat de leiding ook niet erg vond!

  Op de zondagochtend mochten de zwemmers een half uurtje langer slapen en is hen de ochtendgymnastiek bespaard. Ze konden meteen aanschuiven voor het ontbijt, waarbij het programma van de zondag bekend werd gemaakt. Gelukkig scheen de zon, want het vlotten bouwen kon niet missen, met een meer op 100 m afstand. De groepen hadden verschillende technieken om de vlotten te bouwen, soms was er nog een tip nodig van Nikki, maar alle groepen slaagden erin om met een mooi vlot te water te gaan. Na het varen nam iedereen nog een frisse duik en werd er nog even lekker gezwommen.
  Een tweede activiteit die die ochtend plaatsvond was het survivallen in combinatie met flessenvoetbal. Er werd eerst goed gevoetbald, maar het blijkt toch dat onze leden beter tot hun recht komen in het zwembad. Het eindigde dan ook in een watergevecht??.
  Na twee activiteiten werden er nog wat marshmallows geroosterd boven het kampvuur. Ook was iedereen toe aan wat te drinken. Een derde activiteit van deze zondag was het Archery Tag. Dit is een spelcombinatie van boogschieten, paintball en trefbal. Eerst werd er geoefend met het schieten op verschillende voorwerpen en vervolgens kwam het wedstrijdelement naar voren, waarbij de zwemmers elkaar af mochten schieten op een groot veld met mooie obstakels. Een erg leuk spel.
  Na de laatste activiteitenronde stond de lunch alweer klaar. Dit keer met een heerlijk gebakken eitje, met dank aan Tom en Isa! Na de lunch moesten helaas alle spullen weer gepakt worden en was het tijd om met de fiets richting het zwembad te vertrekken.

  De jeugdraad wil iedereen die mee is geweest ontzettend bedanken! Wij hebben enorm genoten van jullie. Dankzij jullie enthousiasme krijgen wij de energie om een leuk kamp neer te zetten. Hopelijk allemaal tot volgend jaar, bij een nieuw, uitdagend, maar vooral gezellig kamp!

  Het kamp is mede mogelijk gemaakt door Poeliersbedrijf Willie Kappert, Alfun, Spar, Garage Renault. Dank je wel!

  Voor foto's klik hier: Wedstrijdzwemmen/Fotoboek Zwemmen