• Doetinchem - 14 oktober 2020 -

  Beste leden,
  Gisterenavond heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het Corona virus. Ook wij krijgen hiermee te maken. Net als het kabinet moet ook het bestuur beslissingen nemen zonder 100% duidelijke kennis.
  Dit betekent (helaas) dat beslissingen, vandaag genomen, morgen wellicht weer anders kunnen zijn/worden. Dat betekent dat jullie als leden steeds de site en nieuwsbrief goed in de gaten moeten houden. In voorkomende gevallen zullen ook de commissies berichten met jullie delen. We hopen en gaan uit van jullie begrip.

  Het bestuur heeft voor nu het volgende besloten:

  • 1) De trainingen voor de leden t/m 17 jaar gaan door onder dezelfde voorwaarden als die al waren vastgesteld.
  • 2) De trainingen voor de leden van 18 jaar en ouder worden beperkt tot maximaal 30 zwemmers in het bad (exclusief kader). De commissies dragen iom. het kader zorg voor de juiste uitvoering.

  Voorbeelden (Bron: KNZB)

  • > Banenzwemmen (volwassenen) is een individuele uitvoering van de activiteit. Hier geldt het maximum van 30 personen mits er geen sprake is van onderlinge groepsvorming.
  • > Zwemtraining/borstcrawlcursus: dit is een individuele activiteit met een mogelijke instructie in groep. De maximale groepsgrootte van maximaal 30 personen is van toepassing indien 1 of meer deelnemers ouder zijn dan 18 jaar (met onderlinge afstand).
  • > Waterpolo/synchroonzwemmen: er wordt geen teamsport toegestaan voor volwassenen. Er mag geen instructie worden gegeven aan groepen groter dan 4 personen (met onderlinge afstand) voor zover 1 of meer deelnemers ouder zijn dan 18 jaar (met onderlinge afstand). 

  • 3) Onderlinge wedstrijden zijn toegestaan voor leden t/m 17 jaar. Deze moeten ruim van te voren worden aangekondigd en worden gezwommen/gespeeld in eigen trainingsuren. De uitvoering hiervan ligt bij de commissies.
  • 4) De regels voor omkleden en douchen blijven onveranderd (zie eerdere berichtgeving).

  Het kabinet heeft een dringend advies afgegeven met betrekking tot het dragen van mondkapjes. Waarschijnlijk wordt dit binnenkort zelfs verplicht.

  Het bestuur heeft voor de club hierover de volgende richtlijn opgesteld:

  Tijdens het binnenkomen in de hal van zwembad Rozengaarde bij trainingen en wedstrijden dragen alle functionarissen een mondkapje.
  Voor de trainingen geldt dat: zodra de trainingen zijn begonnen en de zwemmers in het water liggen de trainer kan handelen naar bevind van zaken.

  Tijdens onderlinge wedstrijden dragen alle functionarissen een mondkapje gedurende de tijd dat zij in het bad aanwezig zijn. Afhankelijk van de functie handelt men naar bevind van zaken. De zwemmers zelf hoeven zowel tijdens de training als de onderlinge wedstrijden geen mondkapje te dragen, hiertoe is besloten omdat het vaker opdoen en afdoen van het mondkapje wellicht voor nog meer besmettingsgevaar zorgt (bron RIVM).

  Het zwembad binnen het gebouw Rozengaarde is een besloten ruimte (afgehuurd door NDD). Waarvan we weten wie er op dat moment aanwezig zijn.
  Bij Corona gerelateerde klachten dient direct contact op te worden genomen met de Corona coördinator van onze club (secretariaat@ndd-doetinchem.nl) .

  Uiteraard blijft de 1,5 meter afstand gehandhaafd.

  Tot slot willen we met nadruk nogmaals stellen:

  Het Corona virus overkomt ons allemaal. De enige manier om hier met elkaar goed uit te komen is; ons solidair (mbt. de regels) en met begrip naar elkaar op te stellen.
  Er is (en dat zal waarschijnlijk nog langere tijd zo blijven) veel nog onduidelijk. Houd rekening met elkaar en: Blijf gezond.

  Het bestuur