• Doetinchem - 16 september 2020 -

  Beste leden,

  Na een heel bijzonder zwemseizoen 2019-2020 (eufemisme van het jaar, nu al πŸ˜‰), zijn we alweer een paar weken op weg in het zwemseizoen 2020-2021.

  De start van het nieuwe jaar was helaas niet zoals we hadden gehoopt. Zwembad Rozengaarde kon niet op tijd worden opgeleverd (ook het management stond voor een voldongen feit).

  Zonder al te diep op de materie in te gaan, kunnen we stellen dat er echt sprake was van overmacht. Daar waar het zwembad oorspronkelijk op 1 september de deuren weer zou openen, werd dat verplaatst naar maandag 21 september.
  Het bestuur heeft, u heeft dat kunnen lezen in de vorige nieuwsbrief en op de website, al het mogelijke gedaan om voor die periode toch zwemwater te regelen. In grote lijnen is dat met het "nodige kunst en vliegwerk" gelukt.
  Met grote dank aan de zwembaden in Wehl, Keppel en Hengelo. Natuurlijk waren we daar heel blij mee.

  Huidige stand van zaken Rozengaarde:
  Afgelopen week kregen wij echter van het management van het zwembad het bericht dat ook 21 september niet haalbaar is. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we vanaf 28 september weer in de Rozengaarde terecht. Een teleurstellend bericht, maar ook een voldongen feit.
  Gelukkig heeft het zwembad in Hengelo aangegeven dat wij daar nog een week extra kunnen zwemmen. Natuurlijk zijn we heel blij met deze sportieve ondersteuning vanuit het Hengelose. Het betekent ook dat de groepen die nu niet in Hengelo zwemmen ook volgende week nog niet aan de slag kunnen, heel vervelend maar het is helaas niet anders.
  De commissies zullen alle leden precies toelichten m.b.t. het "hoe en wat".
  Als bestuur hadden we maar al te graag een andere start gemaakt, maar deze overmacht biedt echter geen andere mogelijkheden. De komende tijd zal het bestuur de afgelopen periode evalueren. Dit zal ook zeker naar de leden worden teruggekoppeld. 

  Coronaregels:
  Graag wijzen we er nog op dat ook in Rozengaarde tijdens de trainingen en wedstrijden de Coronaregels volop gelden. Zie hiervoor ook de protocollen op de website en de regels in het zwembad. Als we ons met z'n allen aan het bovenstaande houden, zorgen we ervoor dat de kans op besmettingen zo klein mogelijk is en blijft.
  Voor nu spreek ik de wens uit dat we toch een mooi vervolg aan ons zwemseizoen gaan geven.

  Vriendelijke groet,
  RenΓ© Bakker,
  Voorzitter.